Saarijärven museo

Perinteitä vaalien, tulevaisuuteen kurkottaen!

Yhteystiedot:
Saarijärven museo

Herajärventie 2
43100 Saarijärvi

Verkkosivut

Puhelinnumerot:

044 4598 411

museo@saarijarvi.fi


Aukioloajat:

1.1.-14.6.
to-su klo 12-18

15.6.-31.8.
ti-su klo 12-18

1.9.-31.12.
to-su klo 12-18

  • Saarijärven museo / PäärakennusJaa Somessa

Saarijärven museotoiminnalla on pitkät perinteet – ensimmäinen museonäyttely järjestettiin 1950-luvun alussa Saarijärvi Seuran toimesta. Museon päärakennus avattiin vuonna 1989, joten paikalliset ja matkailijat ovat saaneet nauttia vaihtuvista näyttelyistä jo yli kahden vuosikymmenen ajan!

Vuoden 2018 näyttelyt:

1.2.-6.5. Kanssakulkijat Seutukunnallisten vahvojen ammattitaiteilijoiden töistä koostuva ryhmänäyttely. Näyttelyn kuraattorina toimii taidekriitikko ja kuvataiteilija Hannu Castrén.

26.5.-9.9. Pentti Hakalan ja Kuutti Lavosen yhteisnäyttely Sisustusarkkitehti Pentti Hakalan ja taidemaalari, taidegraafikko Kuutti Lavosen yhteisnäyttely.

Museon piha-alue

Tutustu maksutta myös museon piha-alueella oleviin nähtävyyksiin!

MUSEOKAHVIO laajentuu kesäkaudella museon sisäpihalle ja terassille. Kahvion museomyymälästä löytyy muun muassa paikkakuntatietoutta, taidejulkaisuja sekä ajattomia lahjoja.

VEISTOSPUISTOSSA esitellään saarijärveläisten ja saarijärveläissyntyisten taiteilijoiden veistoksia. Esillä on muun muassa Kain Tapperin, Frans Toikkasen, Hannes Autereen, Arvo Siikamäen ja Harals Karsténin teoksia.

PERINNEKASVITARHASSA pääset tutustumaan perennojen aatelistoon! Tarhasta löydät muun muassa punalehtiruusun, lehtosinilatvan, vuorikaunokin, kuminan, piparjuuren, tikkusipulin ja monta muuta entisajan perinnekasvia.

RANNAN NIITTYALUETTA hoitaa Saarijärven Seudun Luonnonystävät yhdistys, jonka tavoitteena on puolustaa seutukunnan luontoa. Kesäisin niityllä asustaa lammasperhe johon on mahdollista käydä tutustumassa.

 

Museon kesäkohteita ovat Säätyläiskotimuseo, Juhola ja Kivikauden kylä. Toivi Järvisen taidekodin ja Heralan taiteilijakodin opastukset ovat saatavilla tilauksesta ryhmille. Museon näyttelyt esitellään tapahtumakalenterissa ja museon kotisivuilla.

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös: