Saarijärven museo

Perinteitä vaalien, tulevaisuuteen kurkottaen!

Yhteystiedot:
Saarijärven museo

Herajärventie 2
43100 Saarijärvi

Verkkosivut

Puhelinnumerot:

044 459 8411/Toimisto (avoinna ma-pe toimistoaikana)
044 459 8412/Kahvio (avoinna näyttelyiden aukioloaikoina)

museo@saarijarvi.fi


Aukioloajat:

Klo 12-18
V.  2016:  1.6.-31.8. ti-su ja 1.9.-31.12. to-su

  • Saarijärven museo / PäärakennusJaa Somessa

Saarijärven museotoiminnalla on pitkät perinteet – ensimmäinen museonäyttely järjestettiin 1950-luvun alussa Saarijärvi Seuran toimesta. Museon päärakennus avattiin vuonna 1989, joten paikalliset ja matkailijat ovat saaneet nauttia vaihtuvista näyttelyistä jo yli kahden vuosikymmenen ajan!

Vuoden 2017 näyttelyt:

23.3.-28.5. Kodit-näyttely Outimaija Hakalan, saarijärveläissyntyisen taiteilijan yksityisnäyttely, jonka teemana ovat kodit ja kodittomuus.

10.6.-7.1.2018 Paavon polku – takamaasta EU-Suomeksi Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi Saarijärven museo järjestää Paavon polku-näyttelyn. Tarinan kertovat Kivikauden kylä, Säätyläiskotimuseo & Runeberg-näyttely, Tapperien Juhola sekä museon päärakennuksen näyttely.

Museon piha-alue

Tutustu maksutta myös museon piha-alueella oleviin nähtävyyksiin!

MUSEOKAHVIO laajentuu kesäkaudella museon sisäpihalle ja terassille. Kahvion museomyymälästä löytyy muun muassa paikkakuntatietoutta, taidejulkaisuja sekä ajattomia lahjoja.

VEISTOSPUISTOSSA esitellään saarijärveläisten ja saarijärveläissyntyisten taiteilijoiden veistoksia. Esillä on muun muassa Kain Tapperin, Frans Toikkasen, Hannes Autereen, Arvo Siikamäen ja Harals Karsténin teoksia.

PERINNEKASVITARHASSA pääset tutustumaan perennojen aatelistoon! Tarhasta löydät muun muassa punalehtiruusun, lehtosinilatvan, vuorikaunokin, kuminan, piparjuuren, tikkusipulin ja monta muuta entisajan perinnekasvia.

RANNAN NIITTYALUETTA hoitaa Saarijärven Seudun Luonnonystävät yhdistys, jonka tavoitteena on puolustaa seutukunnan luontoa. Kesäisin niityllä asustaa lammasperhe johon on mahdollista käydä tutustumassa.

 

Museon kesäkohteita ovat Säätyläiskotimuseo, Juhola ja Kivikauden kylä. Toivi Järvisen taidekodin ja Heralan taiteilijakodin opastukset ovat saatavilla tilauksesta ryhmille. Museon näyttelyt esitellään tapahtumakalenterissa ja museon kotisivuilla.

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös: